Agents de la UDEF de la policia espanyola escorcolla aquest dimecres al matí el domicili de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol en relació a la investigació al seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, segons han confirmat fonts properes a la investigació, que també han precisat que els registres no tenen a veure amb l'expresident català. L'arribada dels agents de la policia espanyola, amb caixes de cartró per endur-se documentació, s'ha produït abans de la sortida de Jordi Pujol del seu domicili, que no ha volgut fer declaracions davant dels mitjans l'endemà que el seu fill gran ingressés a la presó de Soto del Real per ordre de De la Mata. Paral·lelament, els agents també escorcollen domicilis de Pujol Ferrusola, un al carrer Ganduxer i l'altre al carrer Calàbria. Els registres es fan en presència del fill de l'expresident, que en les últimes hores s'ha desplaçat a la capital catalana des de la presó.

Pujol Ferrusola va entrar al Centre Penitenciari Madrid V, a Soto del Real, a un quart d'onze de la nit després que el jutge de l´Audiència Nacional José de la Mata, que investiga un presumpte cas de blanqueig de capitals de la família Pujol, considerés que l´investigat ha continuat cometent amb els presumptes delictes i decretés presó sense fiança.

En el seu escrit, De la Mata explica que dels informes policials elaborats des del febrer del 2016, l´anterior compareixença de Pujol davant del jutge, se´n desprèn que l´investigat "ha continuat fent tota mena d´activitats comptables, bancàries" i d´altres tipus "a través de la utilització de socis, amics i testaferros" per ocultar fons i posar-los "fora de l´abast dels tribunals".