ERC afirma que són "els primers interessants" en què s'aclareixi com s'ha produït la filtració de la conversa de David Bonvehí en un restaurant a Manresa i reitera que no hi ha tingut "cap tipus de relació". En un comunicat, ERC "lamenta" la situació produïda arran de la difusió de la conversa del secretari d'Organitzció del PDECat i recorda que els "enemics del Referèndum tenen moltes eines i no dubten a fer-les servir". Preveuen que "aquests fets es repetiran" i demanen estar "per sobre d'aquests episodis". Per això, la formació liderada per Oriol Junqueras demana "a tothom" actuar amb "màxima responsabilitat" i amb "unitat".

En el comunicat els republicans recorden que falten dos mesos per tenir data i pregunta per al Referèndum, "tal com han informat el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i la consellera de Presidència, Neus Munté".

En aquest sentit demanen a tothom "que actuï amb la màxima responsabilitat". "Ara és el moment del Referèndum i cal que tothom mostri el seu compromís inequívoc, ara és el moment de la unitat".

ERC recorda que PDeCat i els republicans comparteixen grup parlamentari i "tenen objectius comuns absolutament prioritaris" i insten a "treballar conjuntament cada dia -passi el que passi, conjurats pel Referèndum- fins a assolir l'anhelat objectiu" per tal que els catalans puguin "votar i decidir si volen que Catalunya sigui un estat independent o bé seguir al Regne d'Espanya".