Els Mossos d'Esquadra han obert diligències per un presumpte delicte d'odi i discriminació contra un home estranger que aquest migdia han estat retingut pels vigilants del metro de Barcelona després que insultés una parella de lesbianes que s'havien besat.

Els fets han succeït sobre les 15:30 hores d'avui quan E.L, de 32 anys, i la seva parella L.C., de 28, han agafat el metro a l'estació de Tetuan i dins del vagó s'han fet un petó.

Segons consta a la denúncia presentada per les dues dones, un home ha interposat un braç entre elles per separar-les mentre es burlava i els feia gestos que no es besessin.

L'home els ha dit en francès que era il·legal besar-se, al que E.L. li ha replicat en anglès que el que era il·legal era l'actitud que estava adoptant ell, que anava acompanyat de tres homes més.

Davant d'això, segons la denunciant, l'home "ha anat a pitjor i ha començat a cridar insults i amenaces" contra les dues dones, mentre els seus amics se'n reien.

Diversos dels passatgers del metro han sortit en defensa de la parella de lesbianes, que han fet constar en la seva denúncia que s'han sentit "humiliades" per l'actitud del turista, que seguia negant que poguessin besar-se en públic, i per les riallades dels seus amics.

En arribar a l'estació de Paral·lel, E.L. i L.C. han baixat i han corregut per l'andana mentre han vist que també baixava l'home i les seguia, fins que han trobat un vigilant de seguretat que ha retingut el presumpte homòfob i ha avisat els Mossos d'Esquadra.

En la seva denúncia, la parella ha fet constar que mentre esperaven l'arribada d'una patrulla de la policia catalana, l'actitud de l'home "ha estat més intimidatòria i agressiva" fins al punt que han temut per la seva integritat física.

Quan la patrulla ha arribat ha identificat l'home i l'ha deixat en llibertat en no constar cap agressió ni lesions.

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), Eugeni Rodríguez, ha condemnat els fets i ha manifestat que "aquest és un exemple més que deixa al descobert la violència que pateixen les persones LGTBI en la seva vida diària".

Rodríguez ha felicitat "la ràpida actuació dels agents de seguretat del metro i els mossos que han possibilitat la identificació dels agressors".

Segons ha explicat Rodríguez, quan l'OCH ha tingut coneixement de la denúncia, ha contactat amb els comandaments dels Mossos d'Esquadra amb qui s'estan coordinant i han fet arribar també la denúncia al departament d'Interior, a la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat i a la Regidoria d'LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona.