PPC i Cs van criticar amb ahir la visita del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l´expresident nord-americà, Jimmy Carter. Xavier Garcia Albiol va afirmar que el seu partit té constància que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha hagut de pagar per reunir-se amb l´expresident nord-americà, Jimmy Carter- El portaveu parlamentari de C´s Carlos Carrizosa va lamentar que Puigdemont es gastés els diners dels catalans en la visita a Jimmy Carter. L´afirmació d´Albiol va ser desmentida pel secretari general del Diplocat, Albert Royo, el qual va demanar proves. També va ser contestada pel professor de la Universitat de Miami Ambler Moss, que va fer de contacte per facilitar la reunió. Ambler Moss va titllar la declaració de fake news, notícia falsa.

Albiol va fer la manifestació en un acte de partit a Lleida. Va qualificar el segon viatge als Estats Units d´extravagància i de fet molt greu i va criticar que es gastessin els diners dels catalans amb dos viatges als Estats Units en una setmana.

També va avançar que el PPC demanarà la compareixença del conseller Romeva i de Puigdemont perquè donin comptes del contingut i la despesa del viatge. El líder dels populars catalans va afirmar que vol saber qui ha pagat el viatge del president Puigdemont als Estats Units i, en aquest sentit, va apuntar a alguna fundació de Convergència coneguda pel 3 per cent.

Per la seva part, Carlos Carrizosa va considerar que el president hauria de convocar eleccions autonòmiques després de la trobada perquè, segons ell, li tocava estar al ple del Parlament on es va parlar de coses tan importants com l'autisme o l'assetjament escolar. També va parlar de la reunió que tindrà avui Puigdemont amb congressistes nord-americans i va anunciar que la diputada de Cs Susana Beltrán també hi assistirà per traslladar-los la realitat de Catalunya per part dels líders de l'oposició.

Notícia falsa

El professor Moss, que també és membre del consell assessor del Diplocat, va assegurar que ningú ha pagat per l´entrevista amb Jimmy Carter. Ho va definir com una absurditat i com una notícia falsa. Ambler Hodges Moss (Baltimore, 1937) és un diplomàtic expert en la política catalana.