La nova funerària pública que crearà el 2019 l'Ajuntament de Barcelona oferirà un servei complet per 2.900 euros que, amb els serveis de cementiri i l'IVA, arribaria als 3.800 euros, un preu que el consistori vol que sigui el de referència, allunyat de la mitjana de 7.100 euros que es paga ara.

«Mantenir la qualitat i aconseguir un preu assequible passa per poder establir un preu de referència», va assenyalar el regidor de Presidència i Energia, Eloi Badia, en declaracions als mitjans durant la Jornada de Serveis Funeraris Municipals «Garantia de Competència i Qualitat», que se celebra ahir a Barcelona.

Badia va explicar les experiències de serveis funeraris a Barcelona i altres ciutats, així com la incidència dels operadors públics en la competència del mercat funerari. En aquesta jornada e sva presentar l'Anàlisi de Mercat de Serveis Funeraris de la Ciutat de Barcelona, de Global Economics Group, i l'Enquesta sobre l'oferta de serveis funeraris de Barcelona, de FeedcackMP, elaborades per encàrrec del consistori, en el marc de l'estudi dut a terme sobre la viabilitat de la creació d'una nova funerària municipal.