El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha desvetllat tres de les possibles preguntes per al referèndum en l´entrevista al canal de televisió Al Jazeera. "Vol que Catalunya sigui un estat independent? Sí o no?", "Vol que Catalunya sigui una república independent? Sí o no?, "Vol que Catalunya continuï formant part d´Espanya? Sí o no?", serien tres dels possibles enunciats segons Puigdemont, que ha volgut deixar clar però que no són ni els oficials ni els definitius.

"Potser no serà exactament cap d´aquests però, evidentment, no tindrà cap confusió possible", ha volgut remarcar el president de la Generalitat, que també ha precisat que la pregunta definitiva dependrà de si s´arriba a un acord amb el govern de l´estat a l´hora de negociar el referèndum. "Nosaltres volem arribar a un acord amb l´estat espanyol i, si cal, estem disposats a pactar la pregunta", ha insistit Puigdemont.

Sobre la possibilitat d´avançar el referèndum, el president de la Generalitat ha descartat que es pugui convocar al maig i ha reiterat que, com a màxim, arribarà a finals de setembre.