Protecció Civil dona per finalitzades les alertes per pluja i neu per la millora de les condicions meteorològiques i de les afectacions viàries derivades de les nevades. Amb tot, manté la prealerta de l'Inuncat pels cabals encara alts a la demarcació de Girona i a les comarques de Barcelona i per l'estat de la mar, ja que encara poden comportar riscos i cal extremar les precaucions al seu entorn. D'ençà que va començar l'episodi de pluja i neu fins a les cinc de la tarda d'aquest dissabte, el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 1.528 trucades. Per comarques, el Barcelonès ha estat on més se n'han registrat (421), seguida del Baix Llobregat (155), el Vallès Occidental (148), la Conca de Barberà (89), el Bages (84), l'Anoia (77), la Segarra (49), el Vallès Oriental (45), l'Urgell (42) i el Maresme 42. Per municipis, Barcelona encapçala el nombre de trucades, se n'han registrat 294; seguida de l'Hospitalet de Llobregat (81), Badalona (32), Cornellà de Llobregat (31), Terrassa (29), Sant Cugat del Vallès (28), Cervera (28), El Bruc (28), Tàrrega (23) i Lleida (23).

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han atès 539 avisos relacionats amb el temporal entre divendres a les vuit del vespre i aquest dissabte a les set de la tarda. En la majoria de casos han estat per inundacions de baixos, per retirar d'arbres i branques caiguts, neteja de neu, fang i pedres en algunes carreteres i pistes forestals, revisar instal·lacions elèctriques malmeses, arreplegar cables elèctrics i de telefonia trencats i que impedien la circulació o el pas i fer sanejament de murs i façanes en mal estat. Els serveis més importants s'han fet a Viladecavalls, Aitona i Maials. A Viladecavalls, els Bombers han rescatat sans i estalvis els passatgers d'un vehicle que ha caigut dins d'un esvoranc al carrer del Ferrocarril. La via ha quedat totalment tallada a la circulació. A Aitona, un mur ha caigut al damunt d'un vehicle que circulava pel carrer de la Coma; amb tot, no hi ha hagut ferits. I a Maials ha calgut desallotjar preventivament tres cases a causa de l'ensorrament d'un tram de l'antiga muralla que alhora ha fet caure una paret exterior d'un habitatge.

A causa dels llamps que van caure durant la tempesta de divendres, també es va treballar a la Pobla de Claramunt i a Granollers. A la Pobla de Claramunt, un llamp va fer cremar el comptador elèctric d'una casa del carrer Barcelona i va fer caure rajoles d'una paret. A més, una dona va resultar ferida menys greu amb cremades en un braç i va ser evacuada a l'Hospital d'Igualada, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). A Granollers, va ser necessari revisar el comptador de gas d'una casa del carrer de la Torreta que va cremar a causa d'un altre llamp. El propietari en va apagar l'incendi. A l'àmbit metropolità sud s'han rebut 159 avisos, al Metropolità nord 149; a la zona centre 67; a Lleida 80; a Tarragona 55 i a Girona 29.

Segons ha informat el Servei Català del Trànsit, només queden quatre vies afectades per la neu a la demarcació de Barcelona. A la B-111 és obligatori portar cadenes o pneumàtics d'hivern al Bruc. A la BP-1101 és obligatori portar cadenes o pneumàtics d'hivern al Bruc. A la BP-1103 és obligatori portar cadenes o pneumàtics d'hivern al Bruc i a la BV-4024 hi ha risc d'allaus a Bagà.

Segons ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), els cabals encara són alts a la demarcació de Girona i a les comarques de Barcelona, tot i que presenten una tendència a l'estabilització i al retorn a la normalitat. Amb tot, Protecció Civil recomana extremar les precaucions a l'entorn de les lleres dels rius. Les majors crescudes s'han registrat als rius Llobregat, Besòs, Cardener, Fluvià, Gurri i Ter.

El temporal també ha deixat registres importants de pluja en comarques com el Barcelonès o el Vallès Occidental on s'han superat els 100 litres per metre quadrat en poblacions com Vacarisses (110 l/m2), al barri del Raval de Barcelona (108.9 l/m2), Sant Cugat del Vallès (100.5 l/m2) o Castellbisbal (100.3 l/m2). De fet, segons l'SMC, la precipitació acumulada entre ahir i avui ha superat els 50 l/m2 a bona part de Catalunya, amb l'excepció dels extrems del país.

Pel que fa als gruixos de neu, destaquen els que s'han acumulat a El Port del Compte (Solsonès), 45 cm; a Ulldeter (Ripollès), 38 cm; a Espot (Pallars Sobirà), 36 cm; al Lac Redon (Val d'Aran), 35 cm; al Malniu (Cerdanya), 35 cm; a Salòria (Pallars Sobirà), 35 cm, i a Sesseuva (Val d'Aran), 30 cm.

Durant l'episodi de pluja i vent diversos municipis han activat les seves Associacions de Voluntaris de Protecció Civil per tal de restablir la normalitat davant les incidències derivades de l'acumulació de neu i pluja.

D'altra banda, l'episodi de fort vent s'ha donat per finalitzat aquest matí i s'ha tancat la Prealerta del Pla PROCICAT. Dels registres de les darreres hores destaca Portbou, on s'ha arribat als 112 km/h; la Tosa d'Alp 2500 (Cerdanya), on s'han registrat 109.1 km/h; Boí (2.535 m) (Alta Ribagorça), amb 107.6 km/h; Certascan (2.400 m) (Pallars Sobirà), amb 104.4 km/h; i Salòria (2.451 m) (Pallars Sobirà), amb 93.6 km/h.