Mentre Biel Company s'ha bolcat a aconseguir el suport de la majoria dels 22.800 afiliats que votaran al seu nou líder al congrés del PP balear, la candidatura de José Ramón Bauzá ha estat maniobrant perquè, independentment de qui guanyi, la seva línia ideològica s'imposi al partit. A més del futur president, els afiliats populars hauran de decidir en cònclave, a través de les diferents ponències, les polítiques que haurà de defensar el partit d'aquí endavant i allà no decideixen els 22.000 afiliats sinó únicament els militants que s'hagin inscrit en cadascun dels debats sectorials. I és allà on Bauzá ha tractat d'aprofitar que Company havia baixat la guàrdia per tenir majoria a les ponències i tirar endavant les al·legacions dels seu entorn, entre aquestes, la substitució del català per la llengua balear.

El Comité Organitzador va informar dimarts que un total de 800 afiliats s'han inscrit en les diferents ponències. La dada va agafar amb el peu canviat a la candidatura de Biel Company, que va adonar-se que, centrats en la recerca de suports per fer líder l'exconseller, han descuidat garantir que tindran també majoria per tirar endavant les seves propostes i tombar les de José Ramón Bauzá en les diferents ponències. Les dues candidatures van estar revisant dimarts els afiliats inscrits en cadascuna de les ponències per aclarir amb quants dels seus compten.

Entre les esmenes de Bauzá hi ha introduir la llibertat d'ensenyament, la creació d'un model educatiu dividit en tres línies segons la llengua -castellà, balear o mixt- inspirat en el model navarrès i el canvi de denominació del català per llengua balear.