L´exconseller de Presidència i actual portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, ha afirmat a Twitter després de conèixer la sentència del Suprem que l´ha condemnat a un any i un mes d´inhabilitació per un delicte de desobediència greu per l´organització del 9-N que "condemnar per posar urnes és un error i una feblesa de l´estat espanyol". "Avui guanyem i seguirem guanyant!", ha afegit en una de les piulades. En un altre missatge, Homs ha dit que "només em dec al poble de Catalunya, que és qui m'ha escollit diputat" i ha agraït totes les mostres de suport rebudes. "Moltes gràcies per les mostres de suport, per descomptat molt més enllà de la meva persona pq responen al compromís democràtic i plural", ha finalitzat.

La Sala del Penal del Tribunal Suprem ha condemnat l´exconseller de la Presidència Francesc Homs a un any i un mes d´inhabilitació i una multa de 30.000 euros per l´organització de la consulta del 9-N del 2014. Els magistrats el consideren autor d´un delicte de desobediència greu comès per una autoritat administrativa, però l´absolen del delicte de prevaricació administrativa del què l´acusava el fiscal.

La Sala ha entès que Homs sabia que el Tribunal Constitucional havia suspès la consulta i que la providència feia referència a totes les activitats presents o futures que estiguessin encaminades a fer realitat la votació.