Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que simulava professions, com ara mànager de promeses d'un club de futbol o oficial de salvament marítim, entre d'altres, per demanar diners a dones per fer un viatge junts i després es quedava els diners.

La policia catalana va informar ahir que el detingut, de 43 anys, té 16 antecedents des de 1994, principalment per estafa i apropiació indeguda a Vitòria, Àlaba, Barcelona, Madrid i Saragossa.

Els investigadors han pogut establir la identitat real de l'home amb l'autoria de cinc estafes denunciades a Catalunya, dues a Barcelona, una a Martorell, en què va estafar uns 40.000 euros, una altra a Granollers i una cinquena a Sant Joan Despí.

La investigació es va iniciar arran d'una denúncia per estafa presentada per una dona a l'octubre de l'any passat, després d'haver lliurat al presumpte estafador prop de mil euros.

L'home obtenia primer el número de telèfon de la víctima mitjançant una pàgina de contactes d'internet i, a continuació, hi contactava per missatgeria instantània simulant un error.

Les seves víctimes són dones espanyoles d'entre 35 i 45 anys, amb feina i solteres, o separades.

Les mateixes fonts han precisat que l'estafador sempre es desplaçava amb vehicles d'alta gamma i feia ostentació d'un suposat elevat poder adquisitiu, fins i tot dient que era membre d'una família d'elevada posició econòmica i social.

Quan l'home ja havia establert una relació d'amistat amb la víctima, li proposava fer un viatge junts i els demanava diners en efectiu per fer la reserva.

Si la dona dubtava o li semblava que podia posar el fet en coneixement de la policia, no es posava més en contacte amb ella i la bloquejava com a contacte, utilitzant diversos números de mòbil, sense posar cap a nom seu real.

Per contra, si la víctima li lliurava els diners, li deia que el viatge s'havia postergat, però el que feia realment era apropiar-se dels diners, assegura la policia.

El presumpte estafador va ser identificat el passat dia 11 a Sant Joan Despí, i ja ha ingressat a la presó, atès que tenia dues ordres d'ingrés emeses per les Audiències Provincials de Saragossa i Guipúscoa, també per estafes.