La consulta promoguda per la direcció de Podem perquè les bases decidissin si s'integren o no en el nou partit d'Ada Colau va tenir una participació propera al 10 per cent i, segons diverses fonts, hauria guanyat l'opció de no formar part del projecte. A falta de conèixer-se els resultats definitius, fonts de Podem van detallar que en la consulta hi van participar un total de 3.901 persones dels 52.000 inscrits que té oficialment la formació, dels quals aproximadament uns 30.000 segueixen en actiu, és a dir, que han participat en les seves activitats en els últims mesos.

Amb aquestes dades ja confirmades, la participació en la consulta impulsada per Albano Dante Fachin se situaria per sota del 10%, si es pren com a paràmetre el nombre total d'inscrits oficials, xifrat en uns 52.000 militants.

Això suposaria un dur cop a l'estratègia del seu líder, que buscava no solament el suport al seu posicionament, sinó també una àmplia participació que li atorgués un suport afegit en el pols que manté amb la resta de les forces de la confluència -BComú, ICV i EUiA- per construir el nou espai polític dels comuns.

Fachin va fer una crida a les bases de Podem a participar en la consulta, que va començar dijous passat i va finalitzar a la mitjanit de dissabte, perquè decidissin si les exigències que planteja la direcció són imprescindibles o no per integrar-se al nou partit promogut per Colau, en assegurar que les seves reivindicacions no han estat acceptades per la resta de formacions.