Un grup de deu persones, presumiblement taxistes, van bolcar la matinada de divendres a dissabte un cotxe de l'empresa de lloguer de turismes amb conductor Cabify i en van malmetere un altre a Barcelona.

Segons van informar a Efe fonts de la Guàrdia Urbana, el succés va passar a quarts de cinc de la matinada a la confluència dels carrers Tuset i travessera de Gràcia.

Un grup de deu persones, que presumiblement són taxistes, tres de les quals ja han estat identificades i estan sent investigades, van bolcar el cotxe de l'empresa Cabify quan el seu conductor no era a dins i també van causar destrosses a un altre dels vehicles de lloguer.

La Guàrdia Urbana està estudiant les imatges del succés penjades a les xarxes socials per intentar identificar la resta dels participants.

L'agressió es va produir després que dijous passat els taxistes de Barcelona van protagonitzar una jornada de vaga contra la liberalització del sector i l'intrusisme de les plataformes de xòfers, com Uber o Cabify, encara que els sindicats de taxistes van condemnar l'acció.

L'organització Unauto, la més representativa del sector del lloguer de vehicles amb conductor, va condemnar els «intolerables actes de violència» i els considera «inacceptables en un estat de dret».

L'associació recorda que les llicències d'aquests vehicles, també coneguts com a VTC, són «de servei públic» i agreguen que els seus conductors «operen complint escrupolosament la llei de transport terrestre».