Els promotors de la campanya a favor de l'acollida de refugiats "Casa nostra, casa vostra" ha lliurat aquest matí 121.703 firmes d'adhesió al manifest de l'entitat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Els coordinadors de la campanya, Lara Costafreda i Ruben Wagensberg, han assegurat en un comunicat que aquestes firmes "demostren la força de mobilització de la campanya", igual que ho va fer "el concert al Palau Sant Jordi i la gran manifestació del 18 de febrer a Barcelona".

Els coordinadors han aprofitat l'ocasió per agrair als voluntaris la seva dedicació i la tasca de tots els grups territorials que han fet possible la recollida de firmes a tot Catalunya.

"Casa nostra, casa vostra" consideren que l'opinió majoritària a Catalunya és favorable a l'acollida i a un canvi de les polítiques migratòries "tal com han demostrat tots els actes convocats per l'entitat i l'àmplia repercussió de la iniciativa per tot el país".

Tot i així, l'entitat creu que els compromisos d'acollida estan "lluny de complir-se" i ha alertat que "en les últimes setmanes s'ha produït un alentiment molt important".

Destaquen també que des de la manifestació del 18 de febrer han arribat al territori espanyol "només 41 persones refugiades" procedents de reubicació i, en total, Espanya ha acollit 1.100 persones de les 17.337 que es va comprometre a acollir en el marc de la Unió Europea.

"Casa nostra, casa vostra" assenyala igualment que al govern espanyol li queden 197 dies perquè finalitzi el termini, el pròxim 26 de setembre, i ha assegurat que en aquests mesos mantindrà la pressió perquè es compleixin els compromisos en els termes i períodes previstos.

L'entitat també considera que les institucions catalanes, des dels ajuntaments fins a la Generalitat, tenen eines per millorar l'acollida de les persones refugiades que ja han arribat, i ha explicat que, en aquest sentit, està treballant en un document que contindrà mesures concretes perquè s'apliquin de forma immediata.

De la seva banda, el Govern català es va comprometre en el Consell Executiu del 21 de febrer a renovar amb les organitzacions socials el Pacte Nacional per a la Immigració del 2008, per pressionar les institucions espanyoles a complir les seves responsabilitats d'acollida.