El reescollit secretari general de la Joventut Nacional de Catalunya (JNC), l'organització juvenil del PDeCAT, el llagosterenc Sergi Miquel, va aprofitatar la cloenda del XIX congrés per comparar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb la líder ultradretana francesa, Marine Le Pen, i el president republicà dels EUA, Donald Trump.

Segons Miquel, tots tres formen part d'un «populisme» que amenaça la societat actual i a la que ell crida a barrar el pas. Per al líder de la JNC, tots tres representen un moviment polític que «mira al passat amb rancor i fomentant l'odi», mentre el PDeCAT i els seus joves «miren al futur» de manera positiva. Al seu discurs, a més, va voler deixar clar que, a diferència d'altres organitzacions independentistes, ells «mai» abraçaran el socialisme, en considerar que porta conseqüències que «acostumen a anar en detriment de la llibertat». Sergi Miquel va fer aquesta reflexió animant els seus a crear una organització que freni «el camp adobat pels populismes i la postveritat de dretes i d'esquerres».

Per la seva banda, la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal -que va deixar de liderar l'organització fa només dos anys- va cloure el congrés XIX de la JNC amb un discurs orientat a trencar amb la mala imatge que s'ha donat aquesta setmana de CDC i del president del PDeCAT, Artur Mas, arran de les declaracions de Félix Millet i Jordi Montull al cas Palau, i demostrar «l'honestedat» del partit.