L'exdirectora financera del Palau de la Música Gemma Montull ha confirmat avui que CDC cobrava comissions de la constructora Ferrovial a través del Palau de la Música ja des d'abans del 2003, l'any que ella va començar a treballar a l'entitat cultural.

L'acusada, que va proposar un pacte a la Fiscalia per reduir la seva pena a canvi de donar detalls sobre el desviament de fons a CDC, ha assegurat que el seu pare li va explicar que la "gran majoria" dels patrocinis que Ferrovial destinava el Palau eren per finançar il·legalment la formació nacionalista.

Montull ha explicat que el seu pare la va informar dels pagaments irregulars quan ella va expressar la seva "sorpresa" per aquests moviments de "tantes quantitats" dels diners que procedien de Ferrovial, encara que no va ser fins molt després, encara de directora al Palau, quan va ser conscient que es tractava de comissions a canvi d'adjudicacions d'obra pública.

Segons Gemma Montull, l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet -que aquest matí ha reconegut també el finançament irregular de CDC- era qui es reunia tant amb la formació com amb Ferrovial per acordar els pagaments.

En aquest sentit, ha revelat que Millet era "molt estricte i molt molt molt incisiu" respecte als cobraments de Ferrovial: "era un tema que el preocupava", ha afegit.

L'acusada ha detallat que era Fèlix Millet qui donava les instruccions al seu pare Jordi sobre la manera com es vehicularien els pagaments i ha recalcat que aquest era "molt insistent" en aquest assumpte.