Les direccions del PDeCAT, ERC, Demòcrates i Junts pel Sí (JxSí) van discutir ahir internament si convé retocar o no la disposició dels pressupostos del Govern sobre el referèndum qüestionada pel Consell de Garanties Estatutàries (CGE), en espera de parlar-ho amb la CUP.

El Consell de Garanties Estatutàries, òrgan de la Generalitat encarregat de vetllar per l'adequació de les lleis catalanes a l'Estatut i a la Constitució, va dictaminar divendres passat que és inconstitucional la disposició del projecte pressupostari del Govern per al 2017 que al·ludeix al referèndum, sense qüestionar la partida de 5,8 milions d'euros prevista per a processos electorals. La CUP ja va deixar clar que s'oposa a modificar els pressupostos per adequar-los al criteri del Consell de Garanties Estatutàries i va avisar que el seu suport als comptes depèn del compromís amb aquesta votació.

En canvi, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va assegurar que veu «marge suficient i raonable» per fer el referèndum recolzat pels pressupostos i dins de la «legalitat», encara que va evitar avançar si hi haurà modificacions en el projecte pressupostari.

Aquest missatge és el que el PDeCAT va traslladar a ERC per fixar una posició comuna dins de JxSí, el comitè de direcció de la qual es va reunir per abordar precisament aquest assumpte.