L'home 32 anys que aquest dimarts va sembrar el pànic a Barcelona en robar i conduir un camió de butà està fitxat al seu país natal, Suècia, per diversos delictes com furt i conduir ebri i sense permís, i el 2008 va ser condemnat a tres anys de presó per maltractament a la llar i delictes vinculats a les drogues.

En roda de premsa, el comissari dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, Joan Carles Molinero, ha revelat avui que la policia catalana ha rebut aquest matí la notificació oficial, en el marc de la cooperació internacional, que confirma que el detingut és un "conegut" a les bases de dades policials de Suècia, per delictes comuns.

L'home que aquest dimarts al matí va robar el camió i va emprendre una fuga de deu minuts en els quals va recórrer tres quilòmetres, en alguns trams contradirecció, fins que va ser frenat a trets, va actuar de forma improvisada, sense planificar, en un estat alterat i inestable, després de passar una nit de festa, gastant sense estar-se de res importants sumes de diners en sexe, drogues i alcohol.

Els Mossos d'Esquadra segueixen pendents de rebre el resultat de l'anàlisi toxicològic del detingut, que està ingressat en un hospital psiquiàtric de Barcelona, on se'l sotmet a proves per avaluar el seu estat mental.

Després de prendre declaració a diversos testimonis, els Mossos d'Esquadra han acordat atribuir-li també al detingut un delicte de temptativa d'homicidi, perquè diverses víctimes han testificat que si no l'haguessin pogut esquivar, les hauria envestit.

D'aquesta forma, són ja sis els delictes que li atribueixen els Mossos d'Esquadra, després que a primera hora del matí el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha informat que també el consideraven autor dels delictes de furt de vehicle, atemptat als agents de l'autoritat, conducció temerària, lesions i danys.

Segons Molinero, la informació internacional que les autoritats sueques han transmès als Mossos d'Esquadra confirmen que el detingut va ser condemnat a l'abril del 2008 a tres anys de presó per maltractament a casa, furt, conduir sota els efectes de l'alcohol i diversos delictes relacionats amb les drogues.

A més, la policia sueca el té fitxat per altres delictes com conduir sense permís, i també li consten sancions administratives per possessió de substàncies estupefaents.

Amb el resultat de l'informe toxicològic, els Mossos d'Esquadra també estan a l'espera que les autoritats bancàries donin resposta a la petició judicial per poder confirmar que la nit abans de protagonitzar l'incident el detingut va gastar uns 20.000 euros en sexe, drogues i alcohol.

Molinero ha precisat no obstant que quan va ser detingut portava a sobre 3.000 corones sueques en metàl·lic (uns 325 euros).