JxSí i la CUP han tancat la porta a més compareixences al Parlament pel «cas Vidal», tal com han demanat alguns grups de l'oposició, perquè creuen que és el conseller d'Economia i líder d'ERC, Oriol Junqueras, qui ha de donar explicacions. D'aquesta manera, previsiblement es tombaran les peticions de compareixença de l'exsenador d'ERC Santi Vidal, i dels consellers Carles Mundó, Jordi Jané, Meritxell Borràs i Raül Romeva. Aquestes són les demandes del PSC que es votaran avui a la comissió d'Afers Institucionals.

La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, va advertir ahir al matí que el seu grup plantejarà una comissió d'investigació sobre el «cas Vidal» si no s'aproven les compareixences demanades. Granados també va alertar que «si decideixen tapar, mirar cap a una altra banda», demanar a dos grups que se'ls sumin per crear la comissió d'investigació.

En ser preguntats sobre aquesta qüestió, tant CUP com JxSí van tancar la porta a votar favorablement a aquestes peticions de compareixences. El portaveu parlamentari de JxSí, Roger Torrent, va acusar els socialistes de voler «desgastar políticament el Govern» arran de les declaracions de l'exjutge; mentre que el diputat cupaire Benet Salellas va rebutjar convertir el tema en un «espectacle mediàtic» a partir de les declaracions de l'exsenador. Unes declaracions, que va considerar que s'ha demostrat que «no tenen cap base ni fonament», va afirmar.