La portaveu d´Endavant (OSAN), Isabel Vallet, ha assegurat que l´organització que forma part de la CUP no retirarà el polèmic cartell en què es veu una infermera agredint el conseller de Salut, Toni Comín, per cridar a una manifestació sobre la situació d´urgències al Parc Taulí de Sabadell. En una entrevista a Rac 1, l´exdiputada del Parlament ha acusat l´executiu català de "banalitzar la violència" per reaccionar furibundament ara pel cartell i no haver-ho fet davant el "col·lapse" d´urgències i la situació personal "molt denigrant" dels pacients. En aquest sentit, també ha qualificat l´actitud del Govern de "bastant hipòcrita". Vallet ha assegurat que la seva organització no retirarà el cartell i ha argumentat que buscava "trencar la normalitat" i denunciar la "humiliació" a la sanitat després d´anys de retallades i privatitzacions.

Preguntada pel cartell d´un dels sindicats dels Mossos, USPAC, en què es llegia el missatge ´All perroflautas are bastards´ per cridar a la manifestació de policies de passat 17 de gener per reclamar respecte per la seva feina, Vallet ha considerat que "no té sentit comparar una infermera amb un mossos" i ha evitat entrar en paral·lelismes que "no porten enlloc".

Segons Vallet, si es vol desnaturalitzar el que diu el cartell es pot fer de mil maneres i ha defensat que l´objectiu del missatge és denunciar una situació "d´humiliació" a la sanitat catalana que arriba després d´anys de retallades i de privatitzacions.

En referència al fet que el Col·legi d´Infermers s´hagi desmarcat del polèmic cartell, Vallet ha afirmat que no demanen que cap altra organització firmi el cartell i ha expressat el seu respecte a les infermeres perquè "han patit les declaracions del conseller acusant-les de la situació d´urgències i el fet que el conseller no els demanés disculpes".

"Ens hagués agradat que aquestes reaccions furibundes haguessin arribat en el moment de veure que fa mesos que hi ha centenars de pacients als passadissos i que estan en una situació personal molt denigrant i en algunes ocasions esperant més de 24 hores per ser atesos. No reaccionar furibundament contra això sí que és banalitzar la violència", ha replicat.

Finalment, ha defensat que el cartell buscava "trencar la normalitat" sobre el que està passant. "Set anys de retallades, 1.200 llits tancats, 1.000 pacients de l´ICS acomiadats i 150.000 persones en llista d´espera. Això és violència", ha conclòs.