379 tractors han pres part de les diferents rutes de la segona jornada de la Marxa Pagesa, que ha tingut lloc aquest divendres. La marxa, que va començar dijous des de diversos punts de Catalunya, té l’objectiu d’arribar aquest dissabte a Barcelona, en el marc d’una reivindicació a favor de la dignitat de la pagesia. Fins a les 14.30 h s’han aplegat 186 tractors a Martorell provinents de les comarques de Lleida, Muntanya i l’Anoia; 30 a Terrassa provinents de les comarques de la Catalunya Central; 103 a Vilafranca del Penedès procedents de les comarques de les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Alt Penedès i Baix Llobregat, i 60 a Mataró provinents de les comarques de Girona.

El sindicat agrari Unió de Pagesos, organitzador de l’esdeveniment, preveu que aquest divendres a la tarda els tractors conflueixin a Badalona, on es lliurarà el Manifest de la Marxa Pagesa a l’alcaldessa i es farà un tast de productes de temporada i proximitat al Centre de Convencions del municipi. Una altra part de la marxa farà aturada a Molins de Rei (Baix Llobregat), on se celebrarà una assemblea i un sopar. La tercera pota del seguici agrícola arribarà a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

Els tractors de la ruta de la Plana de Lleida-Muntanya-Anoia-Baix Llobregat i els de la ruta de les Terres de l’Ebre-Camp de Tarragona-Alt Penedès-Baix Llobregat, concentrats aquest vespre a Molins de Rei, sortiran demà dissabte a les 09.30 h cap a Barcelona. Se’ls hauran unit els que sortiran a les 09.00 h de Sant Boi de Llobregat. Els de la ruta de Comarques de Girona-Maresme sortiran demà a les 9.30 h de Badalona, i els de la ruta Catalunya Central-Vallesos sortiran demà a les 09.00 h de Santa Perpètua de Mogoda, als quals s’hauran unit els procedents de les Franqueses del Vallès.

Tots els tractors arribaran finalment aquest dissabte 28 a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona, on tot seguit hi haurà l’acte final de la Marxa Pagesa.