Els Mossos d'Esquadra han detingut a Cerdanyola del Vallès una dona de 34 anys que va deixar el seu nadó en un cotxe de matinada, al costat d'un gos bòxer, mentre estava a una discoteca d'aquesta localitat. Segons han informat els Mossos, la dona ha estat acusada d'un delicte d'abandonament de menor d'edat i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) s'han fet càrrec del nen.

Els fets van passar el 14 de gener a Cerdanyola quan, cap a les 00.30 hores, una patrulla dels Mossos, en el marc d'un control viari, van parar una furgoneta en la qual viatjava una dona de nacionalitat alemanya, el seu nadó, un amic de la conductora i un gos de raça bòxer.

La conductora va explicar als agents que havia sortit a portar un pastís a uns amics que es trobaven en una discoteca situada molt a prop del lloc on s'estava realitzant el control i que després tornaria a casa a Barcelona. Una vegada que els agents van finalitzar el control, cap a les dues de la matinada, van passar davant de la discoteca que la conductora els havia esmentat, on es trobava aparcada la furgoneta sense cap adult al seu interior.

Davant la possibilitat que el nadó pogués trobar-se a l'interior i donada la baixa temperatura, els policies van intentar obrir el vehicle, encara que abans de fer-ho van contactar amb un client de la discoteca que els va dir que la propietària del vehicle es trobava a l'interior del local i va anar a buscar-la.

Quan dona va obrir el vehicle, els agents van trobar el gos sense morrió i el nen dormint tapat amb diverses mantes i amb diversos matalassos al voltant, en condicions higièniques inadequades i sense cap tipus de calefacció, segons els Mossos.

Els agents van practicar a la dona la prova d'alcoholèmia, donant com a resultat una quantitat de 0,23 mg / l d'aire espirat.

Tant la mare com el nadó van ser traslladats a dependències policials, on la dona va quedar detinguda i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència es va fer càrrec del menor. La dona va passar l'endemà a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.