La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha anunciat en una entrevista a l'ACN que es duplicaran les places col·laboradores a les residències geriàtriques aquest 2017. Bassa, que va presentar el novembre passat la posada en marxa de 750 places subvencionades, ha explicat que actualment ja són 1.300 els usuaris que gaudeixen de l'ajuda, d'uns 1.100 euros al mes, i que al llarg d'aquest any, es preveu arribar a les 1.500. La consellera ha recalcat que feia 4 anys que no s'oferien noves places, ni tampoc nous concerts. De fet, confia en què aquest any es puguin consolidar algunes d'aquestes places en centres concertats, un canvi que garanteix el pagament permanent de la plaça.

Durant aquest 2017, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, duplicarà el nombre de places col·laboradores en residències geriàtriques que ha posat en marxa els darrers mesos. La consellera Dolors Bassa va anunciar al novembre 750 noves places subvencionades i ara, amb una partida pressupostària de 7 MEUR, ja es dóna l'ajut d'uns 1.100 per persona i mes, a 1.300 beneficiaris. Properament, es confia en poder arribar a 1.500, é sa dir, el doble del que s'havia dit inicialment. Per demarcacions, Barcelona s'endú 821 places de les 1.303 utilitzades actualment. A Tarragona hi ha 38 persones beneficiàries, a Girona 44, a Lleida 38 i a Terres de l'Ebre 20.

Bassa destaca que són places territorialitzades, perquè estan en residències que ja existeixen i defensa la fórmula de 'plaça col·laboradora' perquè és la manera més ràpida d'arribar a les persones que ho necessiten, en un context on no es podia augmentar la partida per manca de pressupostos. Tot i això, Bassa confia en poder concertar algunes d'aquestes places al llarg d'aquest any, un fet que garanteix el pagament de la plaça al centre, sense passar per la persona beneficiària, i d'aquesta manera, quan aquesta no hi és, la subvenció es manté.

Amb aquesta injecció de places, la llista d'espera, que actualment és de 18.000 persones ha anat baixant. Bassa però, destaca d'una banda, que moltes d'aquestes 18.000 persones tenen la valoració feta per una plaça i sense tenir-ne, poden estar fent servir altres recursos com l'assistència domiciliària, i de l'altra, que les llistes d'espera no són reals perquè en molts casos, els sol·licitants demanen més d'una residència, es pot fer la sol·licitud fins per a 4 centres, o són sol·licitants que encara no hi volen entrar però que ja s'hi han inscrit per avançar-se.