El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha demanat a la Generalitat la retirada "immediata" de al campanya ´Si estimes el Barça, estimes Catalunya´ per considerar-la "desafortunada i ofensiva" per a la resta de clubs esportius i les seves aficions. En un comunicat, ha considerat que aquesta iniciativa és "una provocació que fereix els sentiments de milers de catalans". Ha reconegut que el FC Barcelona té un "important component" de promoció de la ciutat i Catalunya però ha afegit que "també el tenen en proporció altres clubs esportius catalans amb trajectòria nacional i internacional".

El popular ha lamentat que la Generalitat acostuma a "negar la pluralitat de Catalunya i la societat catalana en tots els àmbits" i ha apuntat que en aquest cas "no s´ha quedat enrere". Per a Albiol, la campanya és "la constatació de la visió reduccionista del Govern" i ha reivindicat que "malgrat no ho vulguin veure, la realitat és que hi ha moltes maneres d´estimar Catalunya".

'Si estimes el Barça, estimes Catalunya' és una campanya de promoció turística impulsada per Turisme de Catalunya en que el club esportiu hi apareix com a reclam. A través d´una piulada, la Generalitat ha demanat disculpes "per si algú s´ha sentit afectat per la notícia de la col·laboració entre el Barça i Turisme de Catalunya".