El PDeCAT de Barcelona engega aquest dijous el cicle de debats 'Reiniciem la Barcelona Demòcrata' amb l'objectiu de començar a elaborar un programa electoral capaç de derrotar el "populisme" de l'alcaldessa Ada Colau. Així ho han anunciat en roda de premsa a la seu nacional del partit la presidenta de l'agrupació, Mercè Homs, i el vicepresident, Genís Boadella. La campanya consta de setze sessions, comptarà amb la participació de 45 experts i s'adreçarà als 2.000 associats que la formació té a la capital catalana. Es tocaran diverses qüestions, com ara el paper que la ciutat ha de tenir en el procés sobiranista, el model d'atenció social o la redefinició de l'Àrea Metropolitana.

En la definició de les sessions de debat, que s'allargaran fins el 5 d'abril, hi han participat l'executiva del partit a Barcelona, els àmbits del partit a nivell nacional i els membres del grup municipal, tant regidors com consellers.

Les conclusions del cicle 'Reiniciem la Barcelona Demòcrata' serviran com a guia i full de ruta per a l'acció política de l'organització a la ciutat. "Els associats estan en el centre de l'acció política del Partit Demòcrata i és amb ells, i a partir d'aquestes sessions, que es vol construir un model de ciutat actualitzat. Aprofitant la feina feta, però adaptant-se a les noves necessitats dels veïns de Barcelona", ha apuntat Homs. La presidenta del PDeCAT a Barcelona ha destacat que "la voluntat del partit és ser l'alternativa al populisme d'Ada Colau".

Després d'escoltar la veu dels associats i tancar aquest cicle de debats, el partit se centrarà en la tria de candidat a les eleccions municipals del 2019. De moment, sonen els noms de Joaquim Forn, mà dreta de Xavier Trias al grup municipal, i el conseller de Cultura, Santi Vila.