n Els Mossos d'Esquadra han detingut finalment vuit dies després el perillós atracador que indirectament va desencadenar la confusió de l'atropellament de Rubí. Es tracta d'un home de 38 anys, nacionalitat espanyola i veí de l'Hospitalet de Llobregat, amb més de 15 antecedents per delictes contra el patrimoni. En el moment del seu arrest -abans d'ahir en un pis de Rubí- va esgrimir un ganivet i va haver de ser reduït per membres dels antiavalots dels Mossos.

El passat 15 de desembre un conductor va ser identificat equivocadament com aquest lladre i va ser aturat per dos agents de paisà. L'home no es va creure que fossin policies i en la seva fugida va atropellar els agents, deixant-ne un ferit de gravetat i en estat de coma. El conductor va ser arrestat i posat en llibertat hores després, en una decisió policial que donava veracitat a la seva versió i que no va ser ben rebuda entre alguns membres de la plantilla.

Poc abans de les quatre de la tarda de divendres, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va rebre una trucada al 112 d'una persona que alertava que un home acabava d'assaltar una tieta seva amb un ganivet en un caixer automàtic de Rubí. Ràpidament , agents dels Mossos es van desplaçar al lloc dels fets i van constatar que es tractava del lladre reincident que buscaven com a presumpte autor de diversos robatoris violents en establiments comercials de la localitat. En saber-se detectat pels agents el lladre va accedir a un edifici i es va ocultar en un dels seus immobles.