El periodista Alfons Quintà, de 73 anys, va deixar una nota abans de matar suposadament la seva parella, de 57, i suïcidar-se amb una escopeta, en la qual lamentava que la dona se'n volgués separar, segons han informat a Efe fonts pròximes al cas.

El periodista i la seva parella van ser trobats ahir morts al seu domicili de les Corts de Barcelona per trets d'una escopeta.

Els Mossos d'Esquadra descarten de moment que es tracti d'un doble suïcidi pactat i apunten com a principal hipòtesi un crim masclista, de manera que la jutge de guàrdia que ahir va procedir a l'aixecament dels cadàvers s'inhibirà avui a favor del jutjat especialitzat en violència masclista.

Segons les fonts, Quintà va deixar una nota en què lamentava la intenció de la seva dona de separar-se d'ell, cosa que porta els investigadors a atribuir el crim a un cas de violència masclista.

De fet, la dona ja no vivia amb el periodista, segons el seu entorn.

Els cadàvers van ser localitzats ahir a casa de Quintà després que un familiar de la dona alertés que no havia acudit a treballar i que no la podien localitzar.

Per aquest motiu, agents dels Mossos amb efectius dels Bombers de Barcelona es van desplaçar al domicili per realitzar comprovacions i, un cop a l'interior, van localitzar els cossos sense vida del periodista i de la seva dona.

Alfons Quintà Sadurní (Figueres, Girona, 1943) era un periodista i advocat català que va tenir responsabilitats en diversos mitjans de comunicació a Catalunya, com El País, TV3 o L'Observador, i va ser articulista de diversos mitjans.

En un article publicat el passat 2 d'octubre al Diari de Girona, Quintà remarcava: "Aquell que mori intentant agafar la mà de la persona a la qual estimi sempre obrarà millor que aquell que no ho intenti".

"En definitiva -afegia el periodista-, morir, tots ho farem. Els que tindrem sort serem aquells que en fer-ho tindrem a les nostres mans aquelles en les quals somiem i desitgem. Hi haurà sort? 'Chi lo sa'? Però és preferible a la millor assegurança d'enterrament".