El portaveu del Govern espanyol i ministre d´Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va respondre les manifestacions de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, assegurant que «dir o insinuar que a Espanya la justícia no és independent i està sotmesa a pressions, no només és fals, sinó que és injust amb els jutges que fan professionalment la seva feina». En aquest sentit va advertir que a Espanya «no hi ha impunitat» i «tothom està sotmès a l´imperi de la Llei i a l´acció de la Justícia». «Ningú pot tenir carta blanca per desobeir les lleis o actuar amb impunitat, i menys els que complim una funció pública», va afirmar.

Segons Méndez de Vigo «a Espanya la Justícia és independent i no respon a cap tipus de pressió ni del poder polític, ni econòmic, ni de manifestacions de cap tipus». «Els jutges dicten sentències segons el seu criteri», va dir, perquè «així ho van determinar els constituents». «La senyora Forcadell, com qualsevol altra persona, ha de respondre davant la Justícia i ha de respectar les decisions judicials com qualsevol altra persona, perquè això és el normal, el que passa a tot Europa i el que entén tothom», va sentenciar.

També el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va assegurar que és «fals» que els actes de suport a Forcadell siguin en defensa de la democràcia, sinó que són «a favor de la desobediència», i va recordar que «no s´investiga ni es persegueix ningú per defensar unes idees, si no per desobeir un tribunal». «És important dir les coses pel seu nom perquè si no es confon la gent. No es persegueix ningú per les seves idees, això és fals», va insistir el delegat.