n El secretari d'Economia del Govern català, Pere Aragonès, va justificar que el Govern no assisteixi a la reunió sobre el nou model de finançament autonòmic per no limitar la capacitat de negociació d'altres comunitats. En una compareixença al Parlament, Aragonès va assegurar que tot el que pogués demanar la Generalitat «seria rebutjat» i, si s'atengués alguna petició seva, es presentaria com «la concessió a un xantatge».

«No podem liderar la millora del finançament perquè tot el que demani la Generalitat serà rebutjat. No hem demanat res i ja hagut comunitats que han demanat que no hagi concessions a Catalunya», ha assegurat l'alt càrrec, que pertany al departament liderat per Oriol Junqueras (ERC).

El dèficit, de l'1,02% del PIB

D'altra banda, la Generalitat estima que tancarà aquest any amb un dèficit equivalent a l'1,02 % del PIB, la qual cosa el situa tres dècimes per sobre del límit autoritzat pel Govern a les comunitats, que és del 0,7 % per aquest any. Les dades exposades pel departament d'Economia posen de manifest que, de gener a octubre, la despesa dels diferents departaments va augmentar en 425,6 milions d'euros. D'aquesta quantitat, 196,6 milions procedeixen del fons de contingència mentre que els altres 229 milions són fruit d'estalvis en interessos del deute.