n El fiscal demana fins a 7 anys i mig de presó per a alguns dels imputats en la trama de les ITV, en la qual l'exdiputat de CiU Oriol Pujol està pendent d'anar a judici, acusats en aquesta peça separada per frau fiscal en ocultar a l'IRPF els beneficis de la venda d'una planta de Sony a Catalunya.

En el seu escrit d'acusació, el fiscal demana 7 anys i mig per a Sergi Alsina -amic íntim d'Oriol Pujol-, 5 anys i mig per a l'empresari Sergio Pastor, tots dos acusats en la peça principal perquè van derivar les comissions per la venda de la planta de Sony a Viladecavalls a societats seves per no tributar per l'IRPF, com corresponia, i fer-ho a través de l'impost de societats, notablement inferior. Per haver utilitzat el mateix mètode, el fiscal també demana 5 anys i mig de presó per a l'expresident de Sony a Espanya Pedro Navarrete i un any i mig per a l'advocat Tomás Fornesa, fill de l'expresident de La Caixa Ricard Fornesa.

Segons el ministeri públic, en la venda al gener del 2011 de la planta de Sony a Viladecavalls a Ficosa Internacional, Navarrete, a instàncies del seu amic íntim Sergio Pastor, va contractar com a assessor Sergi Alsina a canvi que aquest li pagués una part de la remuneració que rebés de la compradora. Després de la venda, Ficosa va pagar 2 milions d'euros com a honoraris d'èxit a Alta Parners -l'administrador de la qual era l'acusat Sergi Alsina- per les seves tasques d'assessorament i mediació, de manera que aquest va pagar 1,1 milions a Sergio Pastor, que al seu torn va retribuir amb 554.600 euros Navarrete.

Els pagaments entre ells es van efectuar a través de societats que controlaven per no haver de tributar l'IRPF, com corresponia, i fer-ho per l'impost de societats.