El pare de la nena Nadia hauria organitzat la fugida de la família en saber-se investigat

?Fernando Blanco va viatjar a França el passat dia 6 en sospitar que estava sent investigat, segons el jutge

12.12.2016 | 06:30

n Fernando Blanco, el pare de la nena Nadia Nerea, a la presó des de divendres passat acusat d'estafa, hauria intentat preparar «de forma organitzada amb la seva dona», Marga Garau, «la fugida de la família» en saber-se investigat, segons el jutge que investiga el frau presumptament comès per la parella.

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell va enviar divendres passat a presó preventiva el pare de la nena, que va recaptar gairebé un milió d'euros en donatius amb l'excusa que la seva filla té una malaltia rara, perquè en realitat el jutge considera que els diners van ser per al «lucre» dels pares.

El jutge va interpretar que hi havia risc de fuga i de destrucció de proves, entre altres coses perquè Fernando Blanco ja havia viatjat a França el passat dia 6 «en sospitar-se investigat». A més, el jutge considera «factible» que Blanco hagués intentat «eludir l'acció de la justícia» i ressalta «el fet que l'investigat hagués intentat ja fugir en tenir coneixement d'estar sent investigat».

Van ser les trucades intervingudes pels Mossos d'Esquadra per ordre judicial, les que van revelar les suposades intencions de fugida de Fernando Blanco. «Així pot concloure's -estableix el jutge en l'ordre de presó- de les trucades intervingudes en el present procediment». A més, ressalta que «va ser constant l'ocupació de mitjans per aconseguir no ser localitzat, com ara l'utilització de diferents números (fins a tres números diferents de diferents països), trucades via Whatsapp, maniobres evasives per no ser seguit o la utilització d'una pistola simulada amb la finalitat d'assegurar-se la fugida».

Delictes «molt greus»

Fernando Blanco va ser detingut després que intentés eludir un control policial a la Cerdanya, en una zona fronterera amb França. Segons el jutge, que acusa Blanco d'un delicte d'estafa en la seva modalitat agreujada, la detenció va frustrar l'intent de «fugida organitzada amb la seva dona».

El magistrat apunta que «l'investigat podria tenir grans quantitats d'efectiu que li facilitarien la fugida», a més de destacar que «en trobar-se la instrucció en una situació incipient, la destrucció de proves ha de considerar-se com virtualment possible». També subratlla que l'acusat «no té feina ni propietats en territori nacional».

El jutge de la Seu veu «molt greus» els fets presumptament comesos per Blanco ja que són «dels que produeixen una gran repulsa social». En el seu acte, el jutge «no dota de veracitat» les explicacions de Blanco, que no feia distincions entre els diners propis i les donacions que rebia per a la seva filla. L'acusat no va poder justificar els seus ingressos professionals que estimava en 30.000 euros anuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema