n L'expresident de la Generalitat Artur Mas, va afirmar ahir que el sobiranisme haurà de jugar «la carta de la mobilització» al carrer per defensar la independència, i que més que en dies puntuals hi haurà d'haver protestes amb «un caràcter més permanent». Mas va explicar el que ell creu que passarà en els pròxims mesos respecte al procés sobiranista en el transcurs d'un dinar organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona.

Segons l'expresident, encara que les «lleis de desconnexió» seran immediatament suspeses pel TC tan aviat com siguin aprovades pel Parlament, hi haurà «dos fets determinants» que les mantindran vigents. El primer és que es mantindrà la «seguretat jurídica» entre el «marc legal» espanyol i un eventual Estat català, i el segon és que serà validat «en un referèndum» que li donarà «legitimitat internacional» en el cas que el «sí» superi el 50% dels vots.

«Es passarà de les urnes a les urnes», va apuntar Mas, que no va amagar que en aquest període «tindrà lloc un conflicte no menor de legitimitats i legalitats» i Catalunya jugarà la carta de la «mobilització» pacífica des del carrer.