n Els Mossos d'Esquadra van desallotjar ahir a la tarda 18 persones del ja conegut com a Banc Expropiat, al barri de la Vila de Gràcia de Barcelona. Totes elles van ser identificades pels agents però no van ser detingudes, ja que no van oposar resistència, segons van informar fonts policials.

Va ser al migdia quan els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de diversos testimonis que alertaven que un grup de persones havia aconseguit retirar les planxes metàl·liques que tapiaven el local i havia entrat a l'interior de l'immoble.

Uns 50 activistes s'havien concentrat al lateral de l'edifici, i a través del seu compte oficial de Twitter, el col·lectiu del Banc Expropiat va confirmar l'ocupació.

Després de rebre la denúncia de la propietat, més d'una quinzena de dotacions antiavalots dels Mossos es van traslladar fins al local i els agents van prodecir al desallotjament dels 18 okupes. Paral·lelament, altres membres del cos dels Mossos van desfer la concentració que hi havia a l'exterior del local.

Durant la dissolució es van produir algunes empentes i hi va haver crits entre agents i manifestants, que també van increpar la premsa, però no va arribar a produir-se cap càrrega policial. Els manifestants es van dispersar pels carrers de Gràcia cridant consignes contra els Mossos.

En mans del jutge

Els Mossos d'Esquadra van obrir diligències i ara correspon al jutge determinar si crida a declarar els identificats o si els imputa algun delicte.

Un cop desallotjat el local, uns operaris van tornar a col·locar les planxes metàl·liques a les portes del Banc Expropiat per tapiar-ne, novament, l'accés.

El local, que abans albergava una sucursal bancària de Catalunya Caixa, va ser desallotjat per última vegada el 4 de juny. Des de l'octubre del 2011, l'espai estava ocupat i acollia activitats socials.