Els quatre bancs d'aliments de Catalunya estimen que, segons les dades recollides fins a les 19,00 hores d'avui, s'aconseguiran superar els quatre milions de quilos d'aliments recollits entre ahir i avui en botigues i supermercats.

Aquest primer balanç recull les dades dels bancs d'aliments de Girona, Tarragona, Lleida i de les delegacions comarcals de Barcelona, a més dels aliments rebuts en el magatzem de Barcelona-ciutat, informa la Fundació Banc d'Aliments.

Aquestes dades són provisionals ja que la recollida de donacions encara no ha finalitzat i no es preveu que ho facin fins a les 22,00 hores d'avui.

Els diversos bancs d'aliments valoren de forma molt positiva la campanya, malgrat que a les Terres de l'Ebre la meteorologia no ha estat favorable i, a causa de les pluges, ha disminuït l'afluència de donants als punts de recollida.

La setmana que ve es procedirà al repartiment d'aquests milers de quilos d'aliments, que arribaran a les persones que els necessiten a través de la xarxa d'entitats d'ajuda social que col·laboren amb els diferents bancs. EFE.