El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha admès que l´Estat ha de millorar "algunes coses" respecte Catalunya i ha afirmat que les dues parts han de "rectificar". "El Govern haurà d´entendre que ha de modificar aquesta posició radical i enrocada i l´altre part haurà de reconèixer que algunes coses s´han de millorar", ha assegurat en una entrevista a TV3. Millo ha tornat a apostar pel diàleg però ha avisat que defensar el diàleg no suposa ser flexible amb el compliment de la llei. "El que no faré es prevaricar", ha garantit. D´altra banda, ha replicat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que la relació entre governs pot ser bilateral però que "els acords han de ser multilaterals", encara que no siguin iguals per a tothom.

Millo creu que el govern espanyol ha de millorar "algunes coses" però ha evitat parlar "d´errors". Segons ell, el govern espanyol "ha fet el que havia de fer" perquè es va haver de centrar en com superar la crisi deixant per a una segona etapa qüestions com el finançament i inversions a Catalunya. "Ara és un bon moment per afrontar matèries que fa tres anys no es podien afrontar, el que seria greu és que, ara que es pot, es digui que no es vol parlar", ha considerat.

El delegat del govern espanyol ha assegurat que té contacte a través del telèfon amb Puigdemont i una "relació fluïda". Preguntat directament per si han quedat per reunir-se, ha respost que no s´ha fixat data per una trobada. Millo assegura que té voluntat d´establir una relació "cordial, lleial i sincera" amb el Govern i ha afegit que hi ha diversos consellers que li han expressat la voluntat de parlar amb ell. "Hi ha un canal de comunicació que jo vull que sigui sòlid, sincer i lleial", ha afegit.

Després que Puigdemont reclamés una negociació bilateral entre governs, Millo ha respost que la relació entre els dos executius pot ser bilateral però que els acords s´han de tancar de manera multilateral, en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera. Això no significa, segons Millo, que els acords siguin iguals per a tothom, sinó que tothom els ha d´acceptar tenint en compte les singularitats dels diferents territoris.

Millo també ha explicat que se li ha encarregat un informe sobre el funcionament de la delegació del govern espanyol a Catalunya i ha reiterat que la seva missió és intentar evitar la confrontació. "Sóc aquí per evitar la col·lisió", ha resumit per després considerar "lògica" la reacció judicial davant dels que se salten la llei.