El president del grup del PSC a l'Ajuntament de Badalona, Álex Pastor, va qualificar de «trampa» i de «caramel enverinat» l'oferiment que ha fet el líder del PPC, Xavier García Albiol, al seu grup, i va assenyalar que iniciarà una ronda de converses amb els partits en nom d'un «canvi». Albiol va oferir ahir els 10 regidors del PP?al PSC per nomenar el socialista Álex Pastor alcalde i desbancar Dolors Sabater, encara que sense que els populars entrin en el nou govern municipal, després que aquest partit plantegés la possibilitat de presentar una moció de censura arran de la polèmica generada per l'obertura de l'ajuntament de la ciutat el passat 12 d'octubre.

En roda de premsa al consistori després de reunir-se amb l'alcaldessa, el regidor socialista va qualificar de «trampa» i de «caramel enverinat» l'oferiment d'Albiol, una persona que «no és creïble ni de fiar», ja que la setmana passada va dir que el PSC «no estava preparat per governar» i avui, en canvi, els ofereix un «xec en blanc».

Pastor va recalcar que el seu partit ni pactarà ni governarà amb el PPC, és un «no rotund» -va dir-, i va lamentar que Badalona assisteixi a un «capítol més del circ mediàtic al qual ens té acostumats Albiol», cosa que dóna una «mala imatge» de la ciutat.

El president dels socialistes al consistori va explicar que iniciarà una ronda de contactes amb tots els partits per «explorar totes les vies possibles per a un govern alternatiu», per a un «canvi» en les polítiques que «beneficiï» els veïns de la ciutat o, fins i tot, per posar un preu més alt al pacte d'estabilitat amb el govern actual. En aquest sentit, i sense aclarir si el seu partit promourà un govern alternatiu, Pastor va explicar que quan finalitzi la ronda de converses amb els partits faran una «proposta seriosa», perquè «no estem parlant de cadires sinó de polítiques». Pastor va recalcar que «s'ha trencat el pacte d'investidura» amb el govern de Dolors Sabater a causa de la falta de neutralitat institucional i no tant pel que fa a polítiques, un «malestar» que va traslladar a l'alcaldessa en la reunió d'ahir

També el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va dir ahir que el seu partit no presentarà una moció de censura a Badalona «de la mà» d'Albiol, i que en tot cas els socialistes obriran una reflexió i una ronda de contactes amb tots els partits per examinar la situació.

La reacció de l'alcaldessa

Per la seva part, l'alcaldessa de Badalona va demanar ahir «fermament» a García Albiol, que no usi la ciutat per als seus «xous» com un «circ mediàtic» i per impulsar la seva «carrera política» a l'Estat. Sabaté va criticar la judicialització que han fet els populars d'aquest cas, «muntant un circ mediàtic».

En roda de premsa, l'alcaldessa va manifestar la seva disposició a dialogar i «refer els ponts» amb el PSC després d'exalçar les polítiques socials i «transformadores» impulsades pel govern, i va opinar que una moció de censura «no té recorregut». «Estem convençuts que el PSC es mantindrà al costat de les polítiques del canvi», va considerar l'alcaldessa.