La Generalitat ha decidit potenciar la loteria de La Grossa, que fins ara s'ha celebrat el dia de Cap d'Any, amb la creació d'un nou sorteig per Sant Jordi, que tindrà lloc per primer cop el 27 d'abril del 2017, coincidint amb el 30 aniversari de Loteria de Catalunya.

Aquest nou producte sortirà amb una tirada de 12 milions d'euros i en total es posaran a la venda 80.000 números, del 00000 al 79999, a un preu de 5 euros el bitllet, com en el de Cap d'Any.

Aquests bitllets es posaran a la venda el 2 de gener, dos dies després de la celebració de La Grossa de Cap d'Any, que aquest any arriba a la seva quarta edició. "La Grossa s'ha convertit en la loteria de Catalunya, s'ha consolidat i és el moment de fer-la créixer.

Per això farem un nou sorteig en una data tan emblemàtica per als catalans com és Sant Jordi", va relatar ahir la directora general de Tributs i Joc, Marta Espasa.

El sorteig repetirà la dinàmica i l'estructura de premis de la loteria de Cap d'Any. En total, hi haurà cinc grans premis. El primer amb 20.000 euros per euro jugat (100.000 euros al bitllet de 5 euros); el segon premi atorgarà 6.500 euros per euro jugat (32.500 euros al bitllet de 5 euros); el tercer, 3.000 euros per euro jugat (15.000 euros al bitllet de 5 euros); el quart, que donarà 1.000 euros per euro jugat (5.000 euros al bitllet de 5 euros), i el cinquè de 500 euros per euro jugat (2.500 euros per bitllet de 5 euros premiat). Es mantenen els premis especials a les centenes, amb un premi de 25 euros per bitllet. Es premiaran els números que tinguin les 3 primeres xifres coincidents en el mateix ordre del sorteig amb els 3 primers dígits de qualsevol dels 5 grans premis. A més, se segueixen premiant les terminacions dels 5 números guanyadors així com el número anterior i posterior de cadascun d'ells.

Per ara, el que ja es pot comprar a través del web de Loteria de Catalunya són els números de Cap d'Any, que aquest any posarà a la venda 34 milions d'euros, 32 dels quals es distribuiran en paper i els altres 2 milions a través dels terminals de punt de venda i Internet.

Espasa va destacar que, com en l'any anterior, es jugaran 80.000 números, amb "més probabilitats que toqui la Grossa que la Grossa de Nadal". "Dels 6,8 milions de bitllets" a la venda, "gairebé un milió tindran premi". Des del 6 de juliol, La Grossa de Cap d'Any ja es pot adquirir en qualsevol dels més de 2.000 punts de venda que comercialitzen els productes de Loteria de Catalunya, com són quioscos, llibreries, bars o estancs.