El conseller de Territori, Josep Rull, va anunciar ahir que el pròxim dia 26 d'octubre se celebrarà "un gran acte de país" obert a tota la societat civil, sindicats, empresaris i diferents organitzacions per denunciar "la situació inacceptable" del servei de Rodalies i demanar el seu traspàs total.

L'acte estarà encapçalat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i està impulsat per la Generalitat, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) amb l'objectiu de denunciar "una situació inacceptable" i reclamar "el traspàs total de manera immediata". L'acte, que se celebrarà al Palau de la Generalitat, estarà obert a la societat civil, sindicats, empresaris i a totes aquelles organitzacions que estan treballant per aconseguir que Catalunya tingui un sistema de Rodalies i Regionals "digne".

Per a Rull, els ciutadans de Catalunya "no es mereixen" unes infraestructures ferroviàries en un "estat tan deplorable" i, per això, a banda de denunciar aquesta situació, l'acte servirà per donar una "alternativa de país i és que volem gestionar-ho nosaltres". Va afegir que la Generalitat està en condicions de fer-ho millor que Adif i per això el Govern català vol el traspàs de "manera immediata".

El conseller va recordar que, paral·lelament, estan preparant el recurs contenciós administratiu contra Adif per no complir els compromisos d'inversió a la xarxa ferroviària de Catalunya i "per defensar els drets dels ciutadans de disposar d'un servei digne".

D'altra banda, Renfe va informar ahir que el nombre de viatgers de Renfe a Catalunya han arribat als 98,2 milions entre gener i setembre d'aquest any, el que ha suposat la incorporació d'1.260.000 viatgers i un increment de l'1,3% respecte el mateix període de 2015. A Catalunya, Renfe és l'operadora dels serveis de Rodalies, Regionals, Alta Velocitat i Llarga Distància. Del total de viatgers, 90 milions corresponen a mobilitat interna a l'àmbit de Catalunya (origen i destinació a poblacions catalanes), on s'ha incrementat en pràcticament un milió el número de clients. L'operadora va destacar que la puntualitat del servei s'apropa al 93% des de principis d'octubre.