El vicesecretari general de Comunicació del PP, Pablo Casado, va respondre ahir les manifestacions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre el procés independentista a Catalunya amb un "no, no i no".

En roda de premsa a la seu del PP després de la reunió del comitè de direcció, Casado va reaccionar així després que Puigdemont estigui obert a pactar amb el Govern la data, la pregunta, els percentatges i fins i tot una moratòria del referèndum sobre la independència de Catalunya.

Casado va argumentar que el 'no' del PP "en el fons és un sí a la igualtat, a la unitat i a la sobirania nacional". El portaveu del PP també va apuntar que les consultes com la del 9-N del 2014 "condueixen a la frustracióç i demostren "la covardia" dels líders polítics que "pretenen fer responsables els ciutadans catalans d'un projecte de ruptura que no va enlloc".

Segons el vicesecretari de Comunicació del PP, la seva formació no està disposada en cap moment a parlar de la unitat d'Espanya. "No acceptarem la ruptura d'aquesta nació que és cinc vegades centenària" i "no permetrem que es trenqui la sobirania nacional ni la igualtat dels espanyols", va afirmar.

El PP, va dir, seguirà "defensant la legalitat" sense "estridències" però amb "fermesa", fet que inclou també una defensa de la tasca dels jutges i la Fiscalia. En canvi, va afirmar que l'executiu del PP sí que està disposat a parlar "d'un nou finançament autonòmic" i de les "infraestructures", però per fer-ho cal que hi hagi pressupostos generals de l'Estat espanyol.