Centenars de dones policies d'arreu del món es reuneixen a Barcelona

Colau inaugura el 54è Congrés de l'Associació Internacional de Dones Policia fent una crida a combatre "qualsevol agressió sexista"

10.10.2016 | 06:30
Les participants al congrés van desfilar per la Via Laietana de la capital catalana.

Unes 400 dones policia de diferents països del món debatran sobre igualtat i seguretat en el marc del 54è Congrés de l'Associació Internacional de Dones Policia, que se celebrarà fins dijous a Barcelona i que va ser inaugurat ahir al Palau de la Música.
Amb l'objectiu de promoure la millora professional de les dones policia, el reconeixement de la seva contribució als cossos policials i l'increment de la seva presència en aquests cossos, aquest congrés se centrarà a analitzar la igualtat i la seguretat des de quatre punts de vista diferents: prevenció de la violència contra les dones, tràfic d'éssers humans, la protecció de les víctimes a les zones de conflicte, i la igualtat en el reclutament i el desenvolupament de la carrera professional.
Per això hi haurà conferències, sessions informatives i taules rodones amb la participació de més de 100 ponents de diferents països.

Acte inaugural
Durant la inauguració, l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, va recordar que no va ser fins l'any 1979 quan es van graduar les primeres dones del cos de la ?Guàrdia Urbana. Colau va donar les gràcies a totes les dones que van lluitar per obrir-se camí i també va destacar la tasca dels moviments feministes per "canviar les mentalitats i assegurar que les dones poguessin accedir a determinats llocs de treball". Tot i així, també va voler remarcar que encara hi ha "molta feina per fer", ja que les dades demostren que la presència en els cossos de seguretat encara no és equitativa. L'acaldesa, també va cridar a combatre "qualsevol mena d'agressió o insult" sexista en la societat.
Després de l'acte inaugural, les participants van realitzar una desfilada per la Via Laietana, cada cos vestit amb el seu uniforme i darrere de la bandera del seu país.
El Congrés està organitzat per l'Associació Internacional de Dones Policies (IWAP) i la Xarxa Europea de Dones Policia (ENP), amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona. L'Associació Internacional de Dones Policia es va fundar a Los Angeles l'any 1915 com una organització internacional per tal de vetllar pel desenvolupament professional de les dones policia. En l'actualitat, l'IAWP té membres en més de 60 països
L'European Network of Policewomen (ENP) és una xarxa europea de dones policia, creada l'any 1989, que té com a objectiu la promoció i la potenciació de les dones en el si de les diferents organitzacions policials europees. La xarxa està integrada per 18 països i 24 organitzacions policials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema