L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) investiga l'origen d'un brot de legionel·losi a Salou, que ha afectat set persones, una de les quals va morir. Els afectats són cinc homes i dues dones, d'entre 50 i 82 anys i procedents de diferents territoris de l'Estat i de països de la Unió Europea, que havien estat allotjats a l'hotel Jaume I de Salou durant el setembre i que està tancat des del 2 d'octubre.

Una persona de les afectades ja va rebre l'alta i quatre seguien ingressades en les seves àrees de residència. Es desconeix l'evolució de l'últim cas notificat i Salut no descarta que puguin aparèixer més afectats durant els dies vinents, ja que el període d'incubació de la malaltia és de màxim 14 dies.

Els set casos s'han notificat a la Subdirecció de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública per la Xarxa europea de Vigilància de Legionel·losi associada a viatges (ELDSNet) i per la Unitat de Vigilància de Catalunya Central entre el 28 de setembre i 6 d'octubre. Tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental es van iniciar en el moment de la declaració del brot.