Una dona de 84 anys i el seu fill de 59 van morir ahir després d'incendiar-se el seu habitatge al número 3 del carrer Valeta de l'Hospitalet de Llobregat. Els primers indicis apunten que un cigarret seria l'origen del foc, que presumptament va començar a l'habitació de la dona, que fumava, segons va explicar el conseller d'Interior, Jordi Jané, que va precisar que caldrà esperar al final de la investigació dels Mossos d'Esquadra per confirmar aquesta sospita.

L'avís del foc va arribar als bombers de la Generalitat poc després de les 3 de la matinada, i immediatament set dotacions es van desplaçar fins al lloc dels fets. Una vegada allà, van observar com el focus del foc se situava a la segona planta de les cinc que té l'edifici afectat, del qual es va desallotjar preventivament 25 persones dels habitatges adjacents a l'afectada, que després van poder tornar a casa seva.

En accedir a l'habitatge més afectat, els bombers van trobar la dona calcinada a l'habitació que concentrava el foc, que va quedar completament cremada, i el fill, que dormia a l'habitació del costat, ferit greu per intoxicació. Els efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) van traslladar l'home a l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Baix Llobregat), on va morir poc després.

L'arquitecte municipal va inspeccionar l'edifici i va descartar danys estructurals, encara que l'habitatge on es va originar el foc sí que va quedar "molt afectat".

El conseller d'Interior va explicar que la línia d'investigació sobre l'origen de l'incendi apunta, com a possible causa, un cigarret, tot i que va precisar que encara "cal ser prudents". En declaracions als mitjans als passadissos del Parlament, Jané va dir que s'estan investigant les causes de l'origen de l'incendi que "podrien estar vinculades" al fet que "la persona gran [la dona] fumava". "No es pot assegurar del tot, però la línia d'investigació apunta a això, encara que cal ser prudents", va afegir.