La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va criticar ahir el "triomfalisme" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el seu diagnòstic sobre la situació econòmica i social comparable, va dir, al del Govern de Mariano Rajoy, així com el seu to "eufòric", que no és el "més adequat" davant la situació d'emergència social, cosa que denota una "falta de sensibilitat" amb nul·la "autocrítica" i optant per la via del "victimisme". Davant aquest "triomfalisme" per la situació econòmica i social de Catalunya, la cap de l'oposició li va etzibart a Puigdemont: "Si tot va tan bé, per què volen sortir d'Espanya?" amb la seva proposta "estrella" de la independència.

En aquest sentit, Arrimadas va recriminar al president i al seu Govern que "estiguin tan centrats a construir estructures d'Estat" i a mantenir "xiringuitos polítics", que "s'obliden de gestionar la realitat", a l'hora que "desmantellen" l'Estat del benestar. Davant això, Arrimadas va advocar per una Catalunya que "no es faci la víctima tot el dia" sinó que "lideri" les reformes necessàries mitjançant un Govern que tingui un projecte "sensat" i busqui "consensos" en lloc de "trencar ponts", va afegir.

Per la seva part, en el torn de rèplica, el president va retreure a la líder de Ciutadans que l'acusi a la vegada de "triomfalisme i victimisme". "Dues coses a la vegada seria tan estrany com pactar al mateix temps amb PP i PSOE... ah, perdoni, que això sí que ho fan vostès", va ironitzar Puigdemont.

Així, va augurar que, com C's esperava que ell parlés més del procés sobiranista en el discurs va anar al Parlament amb un discurs "prefabricat" que només s'havia de "descongelar al microones", ple de "la seva pròpia propaganda" contra el procés sobiranista. "La paraula referèndum l'han dit més vostès que jo", va dir.

Després, Arrimadas va replicar que quan fracassin en el projecte independentista i calgui "construir una alternativa" per restablir els "ponts trencats" ells seran "els únics que no podran liderar-la".