La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha explicat que els pressupostos del 2017, en la mateixa línia que els del 2016, no inclouen una modificació fiscal, ni a la baixa ni a l´alça. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Munté ha assegurat que els comptes seran "molt similars" als que no es van poder ni debatre al Parlament i sobre la voluntat de rebaixar els impostos per a la rendes més baixes al consellera ha assegurat que el Govern no renuncia a aquest objectiu tot i que s´ha de ser "realista" davant una situació financera que "és la que és". El debat sobre la fiscalitat ja va marcar les negociacions dels pressupostos del 2016 i aquest dimarts el president del PDECat, Artur Mas, ha rebutjat apujar els impostos encara que ho demani la CUP.

Munté ha considerat que a Catalunya existeix un nivell de pressió fiscal "excessiu" especialment per a determinats grups i ha reiterat que el Govern té l´objectiu de baixar la pressió fiscal per a les rendes més baixes. Un objectiu que a l´executiu li agradaria assolir però que, segons ha dit, "les circumstàncies no ho posen fàcil". Preguntada per si es podria aplicar en l´exercici del 2017, la consellera ha explicat que els pressupostos de l´any que ve són "molt semblants" als del 2016, que no contemplaven cap modificació fiscal, ni a l´alça ni a la baixa.

En referència a la voluntat del Govern de baixar la pressió fiscal per a les rendes més baixes, Munté ha assegurat que l´executiu català no renuncia a aquest objectiu però ha afegit que "cal ser realistes" davant d´una situació financera que "és la que és". En aquest punt, Munté ha recordat que hores d´ara es desconeix quin serà el sostre de dèficit del 2017 que l´Estat fixarà per a les autonomies, així com el pagament de les bestretes. Uns exemples que, segons Munté, demostren les "dificultats" per elaborar els pressupostos per la negativa del govern espanyol en funcions de donar informació.