El regidor d'Arquitectura de l'Ajuntament de Barcelona, el socialista Dani Mòdol, va titllar ahir la basílica de la Sagrada Família de «mona de Pasqua gegant», «pseudoobra de Gaudí» i «gran farsa que arrosseguem des de fa temps». El regidor va fer aquestes afirmacions durant el debat de la proposta del PP perquè el govern (BComú i PSC) presenti una proposta d'urbanització dels entorns del temple en el termini de sis mesos, que es va aprovar amb el vot de tots els grups excepte la CUP.

Per Modol, que es va mostrar convençut que no s´enderrocaran els edificis afectats per la construcció dels accessos al temple, «no hi ha una necessitat social d'emprendre les obres de reurbanització» del seu entorn. Les expressions del regidor sobre aquest emblemàtic edifici va provocar el rebuig d'alguns regidors i del portaveu de CiU, Joaquim Forn, que va assegurar que aquestes frases els han deixat «preocupats».

La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va dir que «per al govern, la urbanització d'aquest entorn no és una prioritat immediata d'execució», però sí ho és avaluar amb el veïnat el futur del barri i va reiterar que rebutgen la construcció de l´escalinata monumental de la façana de la Glòria, que ocuparia l'espai que ara té el carrer Mallorca. L´edil de la CUP Josep Garganté va explicar el «no» del seu grup perquè estan en contra de l'enderrocament d'edificis previst i volen deixar «de pagar la festa al bisbat», ja que la Sagrada Família és propietat de l'arquebisbat de Barcelona, impulsor de les obres.

Colom es queda a la Rambla

D´altra banda, ahir també es va votar al ple municipal de Barcelona la retirada de l'estàtua de Colom, a iniciativa de la CUP, i va dividir el govern: BComú es va abstenir -també ERC- mentre que el PSC s'hi va oposar. CiU, C's i PP també hi van votar en contra.

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello (BComú), va voler refermar la política del govern en pro dels drets humans i va anunciar que «no descarta» introduir alguna senyalització al costat de l'estàtua de Colom que inclogui una «reflexió colonial».