El secretari general del Parlament, Pere Sol, va comunicar la seva renúncia, «per motius personals i familiars», precisament a les portes d'un any clau per al procés sobiranista, que segons els plans del Govern hauria de culminar amb un referèndum d'independència al setembre del 2017.

Sol ocupava fins ara el càrrec de secretari general del Parlament però només estava «en funcions», pel que desenvolupava aquest càrrec amb caràcter provisional des que va ser designat per al mateix a l'octubre del 2015. La seva renúncia ?-feta pública ahir, l'endemà que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anunciés la seva intenció de convocar un referèndum, amb o sense aval de l'Estat, que pot tensar encara més el conflicte jurídic entre institucions- obligarà la Mesa del Parlament a debatre la seva substitució en la pròxima reunió prevista per dimarts de la setmana que ve.

Segons va indicar el Parlament en un comunicat, Pere Sol va demanar «per motius personals i familiars» posar fi a aquesta interinitat i tornar a exercir únicament com a lletrat de la cambra.

Funcions del secretari general

El càrrec de secretari general del Parlament, segons especifica l'article 243 del reglament de la cambra, representa assumir la responsabilitat com a «cap superior de tot el personal i de tots els serveis del Parlament». El secretari general, també, compleix funcions tècniques «de suport i assessorament als òrgans rectors del Parlament, assistit pels lletrats» de la cambra, segons apunta el mateix article del reglament.