El president del grup de Catalunya Sí que es Pot (CSQEP), Lluís Rabell, va elogiar que el Govern aposti ara per un referèndum acordat i va fixar la proposta de Carles Puigdemont com a «punt de contacte». Ara bé, va advertir que cal formular-lo «amb garanties sí o sí, reconegut sí o sí i que aplegui el consens de la societat sí o sí».

«Qualsevol derrapatge cap a la via unilateral afebliria el plantejament democràtic», va assegurar Rabell en intervenir al debat de la qüestió de confiança. Així, va advertir que la via unilateral no té «suports ni simpaties» ni internes ni externes i que sense unes determinades condicions normatives el referèndum no rebrà «la força social necessària». A més, va apuntar que el seu «no» a la qüestió de confiança és per les «incerteses» sobre els pressupostos i «no podem signar xecs en blanc», va dir.

Per la seva part, el president va celebrar que CSQP obrís la porta a acordar un referèndum i va remarcar que aquest suport serà especialment important tenint en compte que el que s'albira a Espanya és que hi hagi un govern espanyol del «nucli frontista contra el que precisament és el desig dels catalans, contra la idea d'un referèndum, encara que vingui avalat pel 80% de la ciutadania». A més, va constatar que «el canvi a Espanya està marxant sense haver arribat mai», i va insistir que els catalans no poden descartar el seu projecte només perquè a l'altra banda no es vulgui dialogar».