Un jutge de Barcelona ha enviat a judici l'exdiputat de CDC Oriol Pujol per un delicte lleu d'amenaces a la regidora de Ciutadans a Barcelona Carina Mejías, arran d'un missatge telefònic que li va enviar en què presumptament li recriminava que volgués indagar en els negocis de la seva família.

Segons va informar fonts judicials, Oriol Pujol, que va abandonar el 2014 el seu escó al Parlament i les seves responsabilitats a Convergència arran de la seva imputació en el cas de les ITV, està citat a un judici per delicte lleu -les antigues faltes- el pròxim 16 de novembre al jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona. Mejías va anar a la Fiscalia per denunciar suposades amenaces de l'exdiputat convergent a través d'un missatge de «sms» que va rebre el passat 2 de juliol i que deia: «Sabia que eres una persona recargolada. Això et donarà mal viure. Cuida't».

La regidora de C's va rebre aquest missatge l'endemà de sol·licitar la creació d'una comissió d'investigació arran d'una auditoria municipal que va detectar suposades irregularitats en la contractació de diversos projectes per part de l'agència pública Barcelona Regional durant el mandat de Xavier Trias (CiU), quatre d'ells per valor de 140.000 euros a la mercantil Entorn S.A., vinculada a Pere Pujol Ferrusola, germà d'Oriol Pujol. Altres contractes que Ciutadans va plantejar que s'investiguessin, en el ple municipal del passat 1 de juliol, són els que es van adjudicar per valor de 286.000 euros durant dos anys a Exit de Disseny, una empresa fundada per un cosí d'Oriol Pujol.

La regidora coneixia l'exdiputat de CDC perquè havia coincidit amb ell al Parlament, quan eren diputats de la cambra catalana i van intercanviar els seus números de telèfon, però des d'aleshores no havien mantingut cap contacte.

Després de rebre l'«sms» d'Oriol Pujol, al qual no va respondre, la líder de Ciutadans a Barcelona va anar a un notari perquè certifiqués la procedència del missatge.

Oriol Pujol, l'únic dels set fills de l'expresident català Jordi Pujol que es va dedicar a la política, està pendent de judici per la seva presumpta implicació en el cas de les ITV, en què la Fiscalia li demana 5 anys de i 2 mesos per valer-se suposadament del seu poder polític per afavorir un empresari amic. En aquest presumpte cas de corrupció, que li va costar la seva carrera política, Oriol Pujol està acusat dels delictes de suborn, tràfic d'influències i falsedat documental, per cobrar suposadament comissions a través de la seva dona a canvi de gestions a favor d'empresaris afins.