El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, va utilitzar el seu torn al debat per negar a Carles Puigdemont la seva capacitat per celebrar un referèndum sobre la independència. I ho va fer amb contundència. «Ni vostè ni ningú convocarà un referèndum il·legal a Catalunya. M'ha sentit bé? Ni vostè ni ningú», va dir dirigint-se al president, tot recomanant-li de nou que faci propostes «que s'ajustin a la llei» per emmarcar-les en «una reforma de la Constitució» i serà aleshores quan podrà «negociar» amb el govern espanyol.

A més, Albiol va retreure a Puigdemont que s'apropi i tingui relació política amb la CUP. «Alguns diuen que la CUP el té segrestat. No és cert. Vostè és de la CUP. Pensa, sent i actua com la CUP», va sentenciar el popular.

Per la seva part, Puigdemont va garantir al president del grup del PPC que «el referèndum serà legal, com tot el que decidirem en aquest país. No hi ha res que decidim que no passi per aquest Parlament i després no se sotmeti al veredicte de les urnes», va remarcar fent al·lusió a les lleis de desconnexió. Puigdemont va contrarestar les crítiques d'Albiol denunciant els incompliments de l'Estat, el bloqueig polític a Espanya i algunes declaracions de dirigents populars.