La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va avisar el president català, Carles Puigdemont, que «ni ara ni mai tindrà l'autoritat ni política, ni legal, ni social per treure Catalunya d'Espanya i de la UE», i va titllar d'«enorme presa de pèl» que recuperi la «pantalla passada» del referèndum. La cap de l'oposició catalana va recriminar a Puigdemont que durant la seva intervenció de dimecres no fes cap «correcció» en el seu full de ruta independentista «allargant» així l'«agonia» en què, segons el seu parer, es troba ara Catalunya.

«Segueix sent igual de greu que un polític del segle XXI com vostè tingui com a objectiu saltar-se les lleis i declarar la independència, no és nou però és igual de greu», li va dir. Arrimadas va retreure a Puigdemont que «torni» a la «casella de sortida» i a la «pantalla passada» d'un referèndum que «segons vostès ja s'havia fet» amb el 9-N i les eleccions del 27-S, cosa que reflecteix segons la líder de C's «falta de memòria» i «amnèsia». «Senyor Puigdemont, això és una enorme presa de pèl, també per a la gent de bona fe que vol la independència» i no només per a «la majoria» dels catalans, va seguir.

En aquest sentit, Arrimadas va avisar el president que tornar a plantejar un referèndum «desacredita tot el que han fet durant aquests mesos» amb els recursos de «tots els catalans», a més de «perdre el temps». Segons ella, el president i el Govern estan instal·lats en una «bicicleta estàtica» amb la qual «van pedalejant» però sense «avançar» i va que el procés generarà «frustració col·lectiva».

En la rèplica, Puigdemont va comparar C's com un caçador de «pokémons», que s'enorgulleix d'èxits «virtuals», i va replicar a Arrimadas que la seva intenció de convocar un referèndum «no és una presa de pèl» i va negar «autoritat» a Arrimadas per erigir-se en defensora de la «unitat política» catalana, convidant-la a assumir «reivindicacions històriques del catalanisme» per «incompliments de l'Estat» amb temes com finançament, llengua, beques, inversions o el Corredor Mediterrani.

Arrimadas va dir que «l'any vinent» ja «veurem qui s'ha dedicat a caçar "pokémons" i qui ha treballat per a tots els catalans».