La CUP-CC es va mostrar «en plena sintonia» amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per fiar el full de ruta a un «referèndum o referèndum» d'aquí a un any. Així ho va assegurar la portaveu parlamentària de l'esquerra anticapitalista, Anna Gabriel. En apuntar que la via pactada té «poc recorregut», va reblar que desplegaran «al detall» la posició del seu grup avui al ple i en aquest sentit va evitar vincular l'aval dels cupaires a Puigdemont a un "sí" als pressupostos del 2017. «Entenem que ha dit que es necessiten uns pressupostos per governar bé», i això passa per l'esquerra anticapitalista parlamentària pel referèndum i per revertir retallades i privatitzacions. «Compartim que és convenient governar bé en un moment com l'actual», va dir.

Per la portaveu de la CUP, el discurs està «en plena sintonia» amb els postulats dels cupaires en clau nacional: «referèndum o referèndum». En roda de premsa posterior al discurs de Puigdemont, Gabriel va insistir un cop més que veuen en la via pactada «poc recorregut». Ara bé: «com que ha plantejat referèndum o referèndum, estem disposats a treballar pel referèndum», va reblar la diputada. A preguntes de la premsa, Gabriel va emplaçar a seguir la intervenció del seu grup a les rèpliques d'aquest dijous per desplegar «amb exactitud i detall» les tesis cupaires. I en això mateix es va escudar en ser preguntada reiteradament sobre el vincle que ha fixat Puigdemont entre la qüestió de confiança i el "sí" als pressupostos.

«És convenient governar bé»

«Entenem perquè ell ho ha dit que es necessiten uns pressupostos per governar bé», va dir. I governar bé, a parer dels anticapitalistes, passa pel referèndum i alhora per «atendre una demanda social majoritària» i revertir així retallades i privatitzacions. «Compartim que és convenient governar bé en un moment com l'actual», va sentenciar. Gabriel, que no va entrar a valorar converses pels pressupostos, es va aferrar al que els cupaires entenen com a «significació concreta» de governar bé: «Ens posarem a treballar i ens posarem a fer-ho en aquesta direcció», va reblar sense entrar en més detalls.